perjantai 5. lokakuuta 2012

Jotain ihan uutta

 
Onko uusi jotain keltaista? Vai vihreää?

 
Vai sittenkin sinistä tai violettia?

Joo, se on kaikkia näitä ja vielä enemmän!


Tilkkutöistä en ole ikinä aiemmin innostunut. Edelleenkään ajatus puuvillatilkkujen millintarkasta mittaamisesta ja sadoista nuppineuloista ei saa muuta kuin hien virtaamaan. Mutta ne kaikki ihanat trikootilkkupeitot! Oli pakko päästä kokeilemaan kun olin niitä aikani katsellut.


Leikkelin trikoonjämäiä 12x12 cm tilkuiksi, isommat palat ovat 22x22 cm. Värien sommitteluun käytin yhden illan, eli ehkä eniten aikaa koko projektissa. Tämä oli uskomattoman nopeaa tehdä, sillä aloitin suunnittelun vasta maanantaina ja jo perjantaiaamuna oli valmista.

Yhdistin tilkut 8 isommaksi palaksi, jotka taas ompelin kolmeksi suikaleeksi ennen lopullista kasaamista. Välissä silitin, jotta sain saumat kääntymään samaan suuntaan. Reunaa en erikseen huolitellut vaan ompelin peiton pussiksi ja tikkasin reilun sentin päästä reunasta kääntämisen jälkeen.

Taustapuoli on Varustelekasta tilattu käytetty armeijahuopa. Näin tästä saa hillitymmän sisustuselementin, jos välillä tuntuu että ei kaipaa piristystä.

Itse kuitenkin tykkään näistä väreistä, erityisesti punakeltainen kulma on suosikkini.

Lisäystä lastenvaatteisiin. Esikoisen Po.Pin kumpparit sanoivat sopimuksensa irti ennen aikojaan, joten palautin ne liikkeeseen. Korvauksena hän sai uudet, tällä kertaa raidalliset. Lisäksi ostettiin toiset Jonathanin syysrukkaset (5,5€), kun yhdet on kai hävinneet johonkin. Samalla tarttui mukaan kuopukselle  Businon ribbisukkikset eurolla.

9 kommenttia:

  1. Moi! Tee ihmeessä Nuppupeittoja! :) Imatralle kerätään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nuppupeittovinkistä, täytynee jossain vaiheessa tehdä muutama. Olen pari vuotta sitten jokusen tehnytkin, tosin silloin TAYSiin.

      Poista
  2. Ihana sohvanpäällispeitto. Koskahan saisi itsestään irti (kankaita olisi... Tosin en ikinä saisi noin ihanaa aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos eitsu :) Olen varma että saisit tehtyä aivan ihanan peiton, kannattaa kokeilla. VÄrisommittelu on helppoa, kun palasia voi konkreettisesti pyöritellä laittialla ympäriinsä ennen ompelua.

      Poista
  3. Hei onpa hieno! Meidän tilkkupeitossa värimaailma on paljon suppeampi. Tuo on kyllä piristävä!

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis tilkkupeitto! Itsellä se on vielä ajatuksen tasolla, tosin puuvillakankainen :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis peitto! Voiko tuommoisen tehdä ihan saumurilla?

    VastaaPoista
  6. Kiitos mieltälämmittävistä kommenteista :) Heluna: Tämä on ommeltu kasaan saumurilla, vain reunassa käytin ompelukonetta. Ompelukoneella ei trikootilkuista saisikaan ehkä siistiä, kun reunat lähtisivät niin helposti aaltoilemaan.

    VastaaPoista