lauantai 30. tammikuuta 2016

Taivaan merta, mustikkaa, enkä kerro enempää...

...Se on suininen, se on sininen, se väri on sininen!

Osallistun (tai ainakin yritän osallistua) HommaHuoneen vuosi värien maailmassa -blogihaasteeseen. Tarkoituksena on ommella joka kuukausi tietyn värin mukaan ainakin yksi työ. Tammikuun väri oli sininen. Teini-käisenä pidin kovasti sinisestä. Lähes kaikki vaatteeni olivat sinisiä tai tummansinisiä. Lukion jälkeen sininen kausi väistyi niin että muutamaan vuoteen en halunnut käyttää sitä lähes laisinkaan. Nykyään se on vain väri muiden joukossa, mutta pukeudun mieluummin harmaaseen tai mustaan.Haasteen sininen osui kuitenkin loistavasti tarpeisiini, sillä olin muutenkin ajatellut ommella itselleni tummansinisen viitan. Kaava on jostain vanhasta SK:sta. Kiinnitys itse asiassa puuttuu vieläkin, vaikka viitta on ollut kertaalleen jo käytössäkin. Väliaikaiskiinnityksenä on jättihakaneula. Materiaali on villakangasta Eurokankaan laarista. 

Ryppyinenkin tämä mokoma jo on, kun joutui pariksi viikoksi kaappiin käytön jälkeen, ja sieltä äkkipikaa pimeään iltaan kuvattavaksi kun äsken äkkäsin että tammikuuhan on loppumaisillaan!

Muiden kuukausien värit ovat 
  Helmikuu: pastellisävyt
  Maaliskuu: vastavärien voima ja kontrastipari musta-valkoinen
  Huhtikuu: vihreän kaikki sävyt
  Toukokuu: keltainen ja oranssi, yhdessä tai erikseen
   Kesäkuu: turkoosi eri muodoissaan+ mihin väriin yhdistäisit sen?
  Heinäkuu: valkoinen ja vaaleat sävyt
  Elokuu: murretut värit
  Syyskuu: ruskean erilaiset vivahteet
  Lokakuu: musta ja harmaa
  Marraskuu: violetin ja lilan sävyt
  Joulukuu: punaisen kaikki sävyt sekä metallisävyt

2 kommenttia:

  1. Onpas hieno viitta! Joskus haaveilin tuollaisesta, mutta on jäänyt tekemättä. Tuo voisi toisaalta olla oikein kiva lämmittäjä pakkasilla, kun saa alle niin hyvin vaatetta,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana ja lämmin tästä kyllä tuli. Sitä en vielä tiedä paljonko tätä tulee loppupeleissä käytettyä, ei ole etenkään lasten kanssa touhutessa ihan käytännöllisin mahdollinen vaate.

      Poista