sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Kun nyt kerran tuli ostettua teflonteippiä kuopuksen takin ompelua helpottamaan niin samoilla vauhdeilla syntyi toinenkin takki. Edellisen postauksen kuopuksen takki on enemmän hienostelukäyttöön eli ei teknisesti kovin vaativa. Lähinnä päänvaivaa aiheuttivat taskut. No, tässä esikoisen takissa  yksityiskohtia on sitten senkin edestä. On tarroilla kiinnittyvä turvallinen huppu, sivusaumaan uppoavat taskut, hihansuissa kuminauhan lisäksi tarrakiristys, tuulilista, helmassa kiristettävä kuminauha solkineen ja kaiken huipuksi muutamiin saumoihin lisäsin saumateippiä ettei vesi mene heti läpi. Parasta tässä takissa on hinta: mitään en ostanut vaan kaikki tarvikkeet ovat joko kierrätettyjä tai muista ompeluista yli jääneitä!

 
Etupuolen heijastin on esikoisen erikoistoive. Kaavaa on vuoden 2006 lasten Ottobresta. Muuten oikein toimiva, mutta olkasaumat ovat ajalleen ärsyttävästi todella alhaalla käsivarren päällä, vaikka nostin olkaa reilusti. Kankaat ovat laadukkaita ulkoilukankaita, eli kosteudenpidonkin pitäisi olla kohdallaan.
Ilahdutin poikaa viikonlopun reilun ompeluajan kunniaksi myös uudella batmanpuvulla, edellinen kun kävi pieneksi jo hyvän aikaa sitten. Kuulemma muuten ok, mutta hihoissa ei olisi saanut olla resoria, vaan olisi pitänyt käden päälle tuleva V-kirjaimen muotoinen uloke. Kaava lehdestä Ottobre kids 4/12, koko suurin eli 128 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti