perjantai 3. elokuuta 2012

Täydennystä

Tänään, viimeisenä lomapäivänäni, ompelin täydennystä aiemmin ompelemiini vaatteisiin. Itselleni tein leggarit, pojalle collegehousut ja tytölle trikoopaidan.

    
Ihastuin uusimman Ottobren (4/12, 15.) Hopsis-leggareihin, joissa on lahkeensuussa rypytys. Eihän koko 152 cm tietenkään minulle mahtunut, mutta otin noista mallia ja tein M-kokoiset. Pituutta olisi voinut olla hiukan enemmän, nyt tuli aika kesäversio. Nämä on tehty Triteksiltä ostetusta kilotrikoosta, eli hintaa on vaikea arvioida, mutta ehkä neljä euroa olisi lähellä totuutta.


Kuopus sai Rabbit Jump-mekon (Ottobre 4/12, 14. 104cm) kaveriksi tummanruskean paidan Pupunen trikoopuseron kaavalla (4/12, 16.). Pienensin kaavan kokoon 104 cm, toivottavasti on sopiva. Sovittamaan en vielä päässyt, mutta toivottavasti huomenna. Hauska tuo leveä hiha, tämä paita sopii monen muunkin aiemmin ompelemani mekon kanssa, ja miksei vaikka housujenkin pariksi. Tämäkin oli Triteksin kilotrikoota, eli hinta lienee noin 2-3 euroa.

   
Esikoinen sai viime postauksessa esitellyt paidan (4/12, 20., 116cm) kanssa päiväkodissa pidettäviksi housut mustasta collegesta. Ohjeena on Ottobre 4/11, 23., 116cm Hihg-Jump housut pienellä taskumuutoksella. Musta väri on todella out nyt pojan mielestä, joten annoin hänen valita nauhanpätkän takataskun koristeeksi. Jospa nämä nyt kelpaisivat joskus käyttöön. Itse en välitä resoreista lahkeensuissa, mutta poika tykkää että ne ovat ulkoillessa kätevimmät: eivät mene kantapään alle eivätkä paina nilkoista kengän tai kumpparin sisällä. Tässä asiassa noudatin siis käyttäjän toiveita kun perustelut on hyvät. Myös nämä housut oli Triteksin collegesta ja metristä mani noin puolet pystysuuntaan käytettynä, eli hintaa tuli nelisen euroa.5 kommenttia:

  1. Hienoja ompeluksia olet kerinnyt surautella :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja ompeluksia! Mullakin on nuo hopsis leggarit ja rabbit jump mekko "to do"-listalla. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Leggareista tuli niin kivat että pohdin tässä juuri että tekisinkö tytöllekin samanlaiset.

    VastaaPoista